RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobilporno for proffene

Sist oppdatert:
Qtek viser fram sine nyeste telefoner, og her er det høy siklefaktor for de avanserte brukerne. Se bildene her.

Qtek har lenge vært kjent for å lage små og store – og veldig smarte – mobiler, men har tradisjonelt rettet seg mest mot proffbrukerne.

Se alle bildene nederst i saken.

Ny og bedre mobil-Windows
I sitt nye produktslipp er det noen skikkelig godbiter for de mest avanserte brukerne, men også en musikkmobil for massene.

De fire nye mobilene kjører på Windows Mobile 5 Smartphone Edition og Windows Mobile 5 for Pocket PC, noe som vil si at du får en pc-liknende brukeropplevelse (hvis du kjører Windows på maskinen din, vel og merke) på telefonene.

De nye modellene heter 8300, 8310, 9000 og 9100.

Liten musikkmobil
Qtek 8300 og 8310 er kompakte mobiler, og 8300 er selskapets musikkmobil med dedikerte knapper for musikk og videoavspilling.

Begge leveres med Windows Mobile 5 Smartphone Edition, støtte for Edge og trådløst nettverk (!) og 1,3 megapikslers kamera.

Begge telefonene kommer i salg i oktober, men importøren Dangaard vil ikke ut med prisen på mobilene.

- Det er helt opp til forhandlerne å sette prisen, sier Øyvind Lundbakk Pedersen, Direktør for Forretningsutvikling, i Dangaard.

Liten råtass
Den første av sikletelefonene er Qtek 9100, etterfølgeren til populære S100. Den har samme formfaktor, men har i tillegg et uttrekkbart tastatur som gjør den noe tykkere enn lille S100.

Tastaturet har norsk tegnsett, og telefonen leveres med norsk versjon av Windows Mobile 5 for Pocket PC.

9100 har støtte for Edge, integrert trådløst nettverk og 1,3 megapikslers kamera. Også denne modellen vil dukke opp på markedet i oktober.

Stor og fancy
Den nye Qtek 9000 er flaggskipet i lanseringen, dessverre også i størrelse. Dette er den første Windows Mobile-mobilen med støtte for både 3G og to integrerte kamera. På den måten kan du prate og se den du snakker med.

Skjermen har en oppløsning på 640 x 480 punkter og kan brukes i to forskjellige modus slik at telefonen enten kan benyttes som en vanlig Pocket PC med penn, eller du kan snu skjermen slik at hele maskinen blir som en minibærbar pc.

Også Qtek 9000 har integrert trådløst nettvkerskort.

Det må sies at skjermene på alle Qtek-modellene er noe av det beste vi har sett så langt, bare Nokias N90 kommer i nærheten.

Det er to ulike måter å bruke Qtek-telefonene på. Enten som en vanlig profftelefoner, eller som en del av et større jobbmiljø.

Ny hverdag
Programvaren som følger med synkroniserer telefonen enkelt og greit med alle avtaler, kontakter og e-post mot Outlook på pc-en din.

Men for å virkelig få utbytte av den sømløse og trådløse synkroniseringen av e-post, kontakter og avtaler måtte du tidligere jobbe i et miljø som bruker Exchange Server 2003.

Til gjengjeld kunne du omtrent se en ny jobbhverdag i møte.

Koblet mot en Exchange-server foregår nemlig synkroniseringen trådløst hvert 5. til 60. minutt (du bestemmer selv), slik at nye avtaler og e-poster ramler inn på mobilen din helt av seg selv.

SmartPhones Telecom lanserer i denne forbindelse mySmartPhone.no, en abonnementstjeneste der selskapet står for all drift av Exchange-tjenesten slik at du som privatperson eller liten bedrift enkelt får tilgang til og kan synkronisere e-post, kalender, kontaktregister og annen relevant informasjon på Qtek-en din.

TV 2 Nettavisen prøver nå ut tjenesten, og kommer om kort tid tilbake med en full test.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere