RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moods of Norway-gutta tjente 50 millioner

Foto: NTB Scanpix
Sist oppdatert:

Nå har de ansatt 222 damer.

Det norske merkenavnet er blitt strammere i strikken. De ferske regnskapstallene viser at resultatet nesten er halvert for Moods of Norway.

I 2012 falt resultatet med nesten 50 prosent. Fra et resultat før skatt i 2011 på 96 millioner kroner til i underkant av 50 millioner kroner i 2012.

Bruker mer på kvalitet

- Året 2012 var først og fremst et år for de store investeringene og økte satsingene i Norge og internasjonalt, med åpning av et rekordhøyt antall nye egne brand stores, heter det i årsberetningen for selskapet.

Flere ledere og nye IT-systemer har også utgjort noen av utgiftspostene, men det er bedre råvårer og økt kvalitet som koster mest.

- Disse trappetrinnsinvesteringene økte selskapets kostnader betydelig i 2012. Selskapet har i tillegg fortsatt å investere i stadig mer kostbare råvarer og økt kvalitet i produksjonen, som har gitt lavere bruttomargin, fortsetter årsberetningen.

Kostnadene for Moods of Norway økte fra 195,8 millioner kroner i 2011 til 281,4 millioner kroner i 2012.

Solid salgsvekst

Kostnadsjafs på tross, moteimperiet går som det griner. Salgsinntektene økte fra 283,7 millioner kroner i 2011 til 328,8 millioner kroner i 2012.

Moods of Norway ble etablert i Stryn i 2003 av gründerne Stefan Dahlquist, Peder Kristian Børresen og Simen Staalnacke, og i 2013 er det ti år siden gründerne tok sitt første skritt mot den internasjonale motescenen.

Igjennom Super Duper Wuper eier Staalnacke rundt 28 prosent av morselskapet til Moods of Norway. Børresen har en like stor andel i sitt eget selskap Coctails & Dreams. Dahlquist eier minst av trioen. Han er oppført med rundt tre og en halv prosent.

Fete utbytter

De tre moteløvene kan se fram til solide utbytter igjennom sine eierandeler i moteimperiumet. Nesten halvparten av årsresultat på 43,1 millioner kroner er satt av til utbytte.

- Konsernet forventer fortsatt vekst både i hjemmemarkedet og internasjonalt, og den organisasjonen som er bygget opp over de siste årene er nå dimensjonert for å håndtere denne veksten, skriver selskapet.

Har du nyhetstips? Tips Nettavisens journalist!

Ved utløpet av 2012 var det 344 hel- og deltidsansatte i konsernet. Av disse er 222 kvinner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere