RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Morgan tror på olje

(Foto: Statoil)
Sist oppdatert:
Meglerhuset Morgan Stanley hever prisanslagene for europeiske oljeselskaper. Kombinert med en økning i oljeprisen, sendte det Statoil og Hydro opp på Oslo Børs mandag.

Den internasjonale investeringsbanken hever kursmålet for de europeiske oljeaksjene med 2 prosent i gjennomsnitt.

Kursmålet for Hydro oppjusteres fra 525 kroner til 540 kroner, mens Statoil heves fra 95 kroner til 100 kroner, skriver TDN Finans.

Både Statoil og Hydro steg mandag, på en børs som ellers er ble trukket ned av Telenor, Frontline og DnB NOR.

I tillegg til de oppjusterte kursmålene fra Morgan Stanley, får de to oljeaksjene også drahjelp fra en stigende oljepris. I helgen opplevde de nordøstlige delene av USA den verste snøstormen siden 1892. Den voldsomme kaldfronten som herjet New England, gjør at mange nå ser en økning i oljeprisen, i alle fall på kort sikt.

Statoil-aksjen ble ved børsslutt solgt for 97 kroner, opp en drøy prosent fra fredag. Hydro kan vise til omtrent samme veksttakt, og ble solgt for 495 kroner ved børsslutt.

En av dagens børsvinner er det lille selskapet Altinex, som i dag bekrefter å ha fått inn 75 millioner kroner i frisk egenkapital. Aksjen omsettes for 0,24 kroner, opp 4,35 prosent sammenlignet med fredag.

Taperlisten toppes så langt av Data Respons, som er ned 7,27 prosent, som omsettes for 10,20 kroner.

Ved børsslutt var hovedindeksen ned 0,42 prosent til 240,48 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere