RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Motegigant til Norge

Sist oppdatert:
Den spanske kleskjeden Zara er på tur til Norge. Kjeden er blitt beskrevet som en av de hippeste i Europa, og jakten på butikklokaler er i full gang.

Men så langt har det vært vanskelig å oppdrive 2.000 kvadratmeter på eller nær Karl Johan, som er Zaras krav om lokaler.

Markedsmakt
Den spanske kleskjeden er del av Inditex, som med en markedsverdi nær 100 milliarder kroner er blant Europas mest suksessrike selskaper.

Norske kvinner har for lengst stiftet bekjentskap med Zara på ferieturer, og nyheten om at Zara nå endelig er på tur inn i Norge er nok et gladbudskap for mange.

Den spanske kjeden er allerede på plass i København og Stockholm, og har i flere år forsøkt å finne passende lokaler her hjemme.

- Norge er et svært interessant marked for Inditex-gruppen, hvor vi venter å drive vår virksomhet i de kommende år, opplyser Pablo Sexto Viqueira i Inditex' informasjonsavdeling til Aftenposten.

Høye krav
Konserndirektør Martin Traaseth i Eiendomsspar kan bekrefte at Zara har vært på butikkjakt i Oslo lenge. Det blir ikke enklere av kjedens krav til lokaler.

Spanjolene vil helst ha en butikk på Karl Johan, mellom Grand Hotell og Domkirken. Bogstadveien blir for fornem, mens Karl Johan nedenfor Domkirken ikke er pent nok. I tillegg skal butikken helst være over 2.000 kvadratmeter.

En av de som vil føle konkurransen sterkest er Hennes & Mauritz.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere