RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Motorola deles i to

Konsernsjef og styreformann Motorola
Konsernsjef og styreformann Motorola Foto: Motorola
Sist oppdatert:
Det amerikanske elektronikkselskapet Motorola splittes i to. Selskapet vil skille ut sin brikke-produksjon i et eget selskap.

Det "nye" Motorola skal fokusere utelukkende mot telekommunikasjon og integrerte systemer, mens det utskilte selskapet skal drive produksjon og utvikling av databrikker.

På børs
I en pressemelding skriver konsernsjef Christopher Galvin at splittelsen gjøres for å få bedre fokus på de ulike virksomhetene. Brikke-selskapet skal etter planen skilles helt ut fra Motorola og børsnoteres.

Detaljene rundt fisjonen er ikke klare, men Galvin skriver i meldingen at det er stor sannsynlighet for at SPS-divisjonen (brikkeproduksjonen) både skal gjennom en såkalt åpen emisjon og at de eksisterende aksjonærene i Motorola vil bli tildelt aksjer.

Siste innsats
"Gjennom de seneste månedene har vi vurdert den beste måten å optimalisere det langsiktige potensialet som ligger i Motorolas brikkeproduksjon. Etter at gjennomgangen var avsluttet i august foreslo jeg for styret i selskapet at Motorola i fremtiden fokuserte sin drift mot de fem virksomhetsområdene innen kommunikasjon og at brikkeproduksjonen ble separert ut", skriver Galvin.

Christopher Galvin, som er barnebarn av Motorolas grunnlegger, trakk seg fra stillingen som toppleder i Motorola for to uker siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere