RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mørk dag på Oslo Børs

Onsdag henger det mørke skyer over Oslo Børs, og hovedindeksen faller betydelig.

For andre dag på rad viser Oslo Børs røde tall. Onsdagens preges av en bred nedgang på børsen, hvor hele 113 aksjer faller i verdi, mens bare 28 aksjer stiger. 78 aksjer er uforandret.

Ved lunsjtider står hovedindeksen i 302 poeng, en nedagng på rundt en prosent fra tirsdag, som også var en mørk dag, med et fall på 1,25 prosent.

Blant de få lyspunktene som finnes på børsen, er det Olav Thons Eiendomsselskap som gjør det best. Aksjen er opp 6,67 prosent, uten at det har kommet noen nyheter av betydning fra selskapet selv.

Olav Thon følges av Pan Fish, som kan vise til en oppgang på 2,49 prosent.

Også SAS-aksjen er blant de få som kan vise til oppgang, etter å ha presentert et plussresultat som overrasket de fleste. Konsernet fikk et overskudd før skatt på 579 millioner kroner, mens aksjemarkedet hadde sett for seg et overskudd på 499 millioner kroner.

Blant oljeaksjene er det bare røde tall og spore, med unntak av DNO, som tar igjen noe av det kraftige fallet fra tirsdag. Aksjen stiger med 0,97 prosent.

Statoil og Norsk Hydro klarer ikke å holde følge med DNO, og bidrar så absolutt med sitt til å trekke ned børsen. Statoil faller med 0,84 prosent, mens Hydro er ned 0,46 prosent. Enda verre er det for John Fredriksen og hans medaksjonærer i Frontline, som ser sine aksjeverdier redusert med 1,42 prosent så langt i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere