RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Musestille tross laksebråk

I dag ventes det at EU innfører straffetiltak mot norsk laks - igjen. Likevel har norske myndigheter ikke kritisert EU i verdens handelsorganisasjon, WTO.

I år etter år har EU enten truet med eller gjennomført handelshindringer mot norsk lakseeksport, for å beskytte irske og skotske oppdrettere.

I dag innføres trolig en ny runde med tiltak.

Likevel kom det ikke et pip fra norske myndigheter da WHO nylig gjennomførte en gjennomgang av EUs handelspolitikk, melder Nationen. Fra andre land, som Japan, var kritikken knallhard.

I laksebransjen kommer det nå harde utfall mot det man mener er en unnfallende oppførsel fra EU-tilhengere i regjeringen, for eksempel utenriksminister Jan Petersen, ifølge Nationen.

– Det har ikke vært naturlig for Norge å ta opp dette spørsmålet i forbindelse med den handelspolitiske gjennomgangen av EU i WTO. Vi har hatt i stedet hatt kontakt direkte med EU, sier utenriksdepartementets pressetalsperson Eirik Bergesen, som ikke vil begrunne hvorfor det ikke var naturlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere