RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Myntkast sikrere enn eksperttips

(EPA)
Sist oppdatert:
En fersk undersøkelse viser at du heller bør stole på ren gjetning når det kommer til valutautviklingen, i stedet for å lytte til ekspertenes råd.

I mer enn seks av ti tilfeller er bankenes valutaprognoser mindre treffsikre enn ren gjetning, skriver Dagens Næringsliv.

Det er ikke bare vanskelig å forutsi selve valutakursen, men bankene har også problemer med å si om kursen skal gå opp eller ned.

Dårligst er ekspertene i å forutsi retningen kronen skal utvikle seg mot dollar. De er imidlertid bedre på å anslå kronekursens bevegelser mot euro.

Resultatene stammer fra en hovedoppgave skrevet av studentene Martin Landberg og Øivind Tellesbø ved Norges Handelshøyskole. Undersøkelsen ble publisert i siste nummer av tidsskriftet Økonomisk Forum.

- Det var noe overraskende at bankene samlet sett i vår analyse ikke kan vise til bedre resultater når det gjelder å forutsi retningen til ulike valutakurser, sier Tellesbø til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere