RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå bygger han igjen

Sist oppdatert:
Mannen bak børs-floppen Ocean Rig, sørlendingen Bjarne Skeie, har bestilt to nye borerigger hos et byggeverft i Singapore.

Den risikovillige sørlendingen tok sats på slutten av 90-tallet, hentet inn penger fra likesinnede over det ganske land, og bestilte fire riggunderstell i Kina. Understellene skulle seinere utrustes til å bli fire topp moderne borerigger.

Floppet fullstendig

Investorene kastet seg på ideen, og mot slutten av 1997 var aksjekursen i Ocean Rig oppe i 5500 kroner.

Nå er to av riggene i drift, mens de to siste understellene ble solgt. Utallige kostnadsoverskridelser og påfølgende aksjeemisjoner på de to første riggende førte til at pengene forduftet for flesteparten av investorene som var med siden starten.

I skrivende stund er aksjekursen 16,90 kroner, som priser selskapet til en drøy milliard.

Tar sats igjen

Men Bjarne Skeie lar seg ikke skremme. Mandag bestilte selskapet Sinvest, hvor Skeie eier 38,9 prosent av aksjene, i samarbeid med Singapore-selskapet SembCorp Marine to nye rigger fra verftet Keppel FELS i Singapore.

Denne gangen dreier det seg om langt enklere nybygg enn Ocean Rigs ultramoderne dypvannsrigger: Skeie & co. har bedt om å få levert to jack-up-rigger som kan operere på vanndyp ned til 350 fot, tilsvarende cirka 120 meter.

Den ene riggen koster 110 millioner dollar, og er et spleiselag med SembCorp Marine. Rigg nummer to koster 126 millioner dollar, tilsvarende 850 millioner kroner, og den skal Sinvest betale alene.

Sinvest har allerede mottatt forhåndstegninger fra et antall investorer på rundt 235 millioner kroner. Aksjonærer som ikke deltok i den første emisjonen, vil dessuten få tilbud om å kjøpe aksjer for ytterligere 135 millioner, slik at emisjonsbeløpet maksimalt kan komme opp i 370 millioner. Ifølge Sinvest-ledelsen blir emisjonskursen på maksimalt 9,50 kroner, en krone under børskursen mandag.

Sinvest har også sikret seg opsjon til å bygge enda en rigg av samme type i Singapore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere