RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå er det nye mobilnettet her

(Nokia)
Sist oppdatert:
Nå er mobilframtiden kommet til Norge. Telenor åpnet i dag det nye mobilnettet UMTS for kommersiell bruk, og du får nå tjenester som video og tv på mobilen.

Den nye teknologien tilbyr svært rask overføring av informasjon, og åpner mange nye muligheter for mobilbrukerne. De nye tjenestene, som gir mulighet for overføring av levende bilder, og raskere oppkobling til internett, kalles 3G-tjenester.

Telenors UMTS-nett dekker i overkant av to millioner mennesker i 70 byer og tettsteder. I mars neste år skal nettet dekke 132 byer og tettsteder. De resterende tettstedene med mer enn 200 innbyggere må vente til 2007 før de får dekning.

- Det er med stolthet og spenning vi markerer starten på en ny epoke i norsk mobilhistorie. Nordmenn er blant de fremste i verden i bruk av avanserte mobiltjenester, og nå utvides mulighetene vesentlig. Det nye mobilnettet dekker ved åpningen omtrent halvparten av befolkningen, og vi lover å fortsette utbyggingen som planlagt," sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor i en pressemelding.

De som vil benytte seg av de nye 3G-tjenestene må ha en EDGE- eller UMTS-telefon.

UMTS står for Universal Mobile Telecommunications System.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere