RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå får du 0 i rente

Sist oppdatert:
Flere banker har satt innskuddsrentene til 0 prosent. - Dette vil bli vanlig fremover, spås det i bankbransjen. Sjekk hva de ulike bankene tilbyr.

Norge har styringsrente på 2,0 prosent, men flere banker gir deg langt dårligere betalt. I kjølvannet av de siste to rentekuttene fra Norges Bank har flere valgt å kutte ut rente på brukskontoen helt og holdent.

En gjennomgang av landets banker viser at rentesatsen på brukskontoen nå varierer svært kraftig. Mens beste bank tilbyr kundene 2,5 prosents rente, har altså andre valgt å sette renta til 0.

- Har ikke mer å gå på
De fleste bankene har en rente på mellom 0,1 og 0,25 prosent på brukskontoen, men en sjekk av 133 banker viser at ti stykker nå opererer med nullrente. Kragerø Sparebank valgte å droppe rente på brukskonto etter siste rentemøte i Norges Bank.

- Det er mange som har gjort det før oss, og vi har ikke mer å gå på når vi skal kutte utlånsrentene så mye som vi gjør, sier banksjef Arne Rasmussen til TV 2 Nettavisen.

Men det er litt trist å operere med en rente på null?

- Må forsvare driften
- Det kan du godt si, men vi skal forsvare driften av banken når rentenivået begynner å bevege seg under 2 prosent. Det er ikke noe annet å gjøre, sier Rasmussen som tror at flere banker vil gjøre det samme i tiden framover.

- Vi ønsket i hvert fall å kutte i renta, i stedet for å heve gebyrene. Folk er langt mer opptatt av gebyrer, og det er lett å forstå at vi må kutte både i innskudds- og utlånsrenter, sier Rasmussen.

Handelsbanken operer også med null i innskuddsrente. Ifølge banksjef Hans Eide er imidlertid tilbudet til kundene å regne som svært godt.

- Vi har hatt null rente på brukskonto over lang tid. Men det skyldes ikke rentefallet, vi tilbyr konto hvor det er gebyrfrihet. Dermed har dette tilbudet faktisk bare blitt bedre og bedre for kundene etter hvert som rentene har falt, sier Eide til TV 2 Nettavisen.

Kunder med over 15.000 kroner på kontoen kan da også glede seg over 0,25 prosents rente.

Kan bli flere
DnB Nor har senket renta på brukskontoen fra 0,25 til 0,10 prosent. Storbanken utelukker heller ikke at det kan komme flere kutt, hvis rentefallet fortsetter.

- Vi kan ikke utelukke det. Rentefallet presser lønnsomheten, og det gjør at vi må vurdere alle priser, sier informasjonsdirektør for personmarked, Eivind Grønstad, til TV 2 Nettavisen.

Mens ti banker nå opererer med null rente på brukskontoen, er steget stort opp til de beste bankene. Privatbanken gir kundene 2,5 prosents rente, og BNbank og Postbanken tilbyr begge 2,25 prosent fra første krone.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere