RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Nå går TV 2 Nettavisen i pluss

Sist oppdatert:
For første gang leverer TV 2 Nettavisen sorte tall. Første kvartal viser en solid forbedring av resultatet, og avisen kan vise til et resultat på 0,1 millioner.

Også TV 2 Nettavisen har klart å snu røde tall til sorte og viser i 1. kvartal et driftsresultat på 0,1 millioner. Dette er første kvartal med overskudd i TV 2 Nettavisens historie og en solid forbedring sammenlignet med fjorårets store underskudd.

Bakgrunnen for overskuddet er en meget positiv utvikling i selskapets reklameinntekter samtidig som kostnadene holdes i sjakk. TV 2 Nettavisen drifter nå alle TV 2 Gruppens nettsteder.

Avisen holder fortsatt posisjonen som en av Norges mest leste redaksjonelle nettsteder med over 2,2 mill unike lesere både i mars og april.

- Jeg er godt fornøyd med at TV 2 Nettavisen nå er snudd fra underskudd til overskudd, og at bedriften har bak seg sitt første kvartal med pluss noensinne, sier sjefredaktør Gunnar Stavrum i TV 2 Nettavisen.

- Spesielt er jeg fornøyd med at annonsesalget har økt så kraftig. Inntektene har økt 48 prosent fra samme periode i fjor, og det viser at vi lager et produkt som markedet etterspør.

Stavrum har ledet snuoperasjonen i både TV 2 Interaktiv og TV 2 Nettavisen, og de to selskapene har snudd et underskudd på 4,6 millioner kroner første kvartal i fjor, til et samlet overskudd på 0,8 millioner første kvartal i år.

Også TV 2 Interaktiv har snudd en negativ utvikling og leverer et positivt resultat i første kvartal. Inntektene har økt med 2,6 millioner, mens kostnadene kun viser en mindre økning.

En vesentlig del av omsetningsøkningen er knyttet til sms-tjenester i forbindelse med Idol-konseptet. Interessen knyttet til web-tv er også svært positivt. Det er stadig flere som bruker denne tjeneste, som er kraftig økende med en månedlig vekst på 20-30 prosent. I april måned var omsetningen over 1 million bare for denne tjenesten.

- Teleinntekter fra Idol og en flott fremgang for web-TV er noen hovedforklaringer på fremgangen i TV 2 Interaktiv, sier Stavrum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere