RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan alle levere selvangivelse på nett

Foto: Scanpix
Fra april neste år skal så å si alle lønnstakere og pensjonister kunne levere selvangivelsen til skattemyndighetene over internett.

Unntaket er diplomater og folk på Svalbard, opplyser skattedirektør Bjarne Hope. Sammen med finansminister Per-Kristian Foss presenterte skattedirektøren opplegget for internett-sendte selvangivelser i Skattedirektoratets lokaler i Oslo tirsdag.

– Vi er opptatt av å få en brukervennlig løsning, sa Hope under presentasjonen.

Opplegget ligner det som bankene bruker når folk skal betale regningene sine over internett. Man logger seg inn ved å oppgi sitt personnummer sammen med en pinkode som man får utlevert fra skattemyndighetene.

Stort trykk
Det er om lag 3,2 millioner lønnstakere og pensjonister som fra første april neste år vil kunne sende inn selvangivelsen sin elektronisk for skatteåret 2004. Hope har ingen illusjoner om at ordningen skal endre manges vane med å vente i siste liten med å levere.

– Det blir sikkert et stort trykk de siste dagene før fristen for innlevering går ut, sier Hope som likevel ikke gir uttrykk for noen frykt for at dataanlegget til skattemyndighetene skal bryte sammen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere