RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan du gjøre kupp på nettet

(Montasje)
Sist oppdatert:
Sofa, iPhone og sykkel - her er tingene du bør selge på nett nå.

Høsten er her, og det er fullt kjør på nettmarkeder som Finn.no. Dette er tiden for å gjøre gode kjøp – eller for å kvitte deg med ting du ikke trenger.

Men hva er mest populært på nettet akkurat nå? PR-ansvarlig i Finn.no Lene Kallum vet akkurat hvilke varer du bør selge nå – og hvor du kan gjøre kuppene.

- Sykkel, kajakk og gressklipper
- Vi ser at salget er sesongbetont. Mange vil selge saker før sesongen starter, mens andre vil selge etter at sesongen er slutt. Nå er det derfor både tid for sykkel, kajakk, gressklipper, barneleker, telt, hagemøbler, jaktutstyr, dekk med mer, sier Kallum.

Utover høsten forventer hun å se en økning i annonser for typiske vintergjenstander som ski, snowboard, snøfreser, turutstyr, peis og så videre.

Men skal du bli netthandlernes favorittannonsør er det helt andre ting du bør selge.

De mest populære søkeordene i august er nemlig:
1) Sofa
2) iPhone
3) Sykkel
4) Seng
5) Sovesofa
6) Hund
7) Kjøkken
8) Spisestue
9) Tilhenger

- Må være kjapp på labben
Er du derimot på jakt etter å gjøre et kupp på nettmarkedet, kan du fråtse i en rekke nye annonser hver uke.

I august blir det lagt ut flest annonser i disse kategoriene, i kronologisk rekkefølge: Dekk og felger, barnevogner, sykler, mobiltelefoner, kjøkken – og spisestuemøbler, sofaer, soveromsmøbler, hunder, andre stuemøbler, dameklær, bildeler, utstyr og sikkerhet, klær og sko, billetter og sofagrupper.

Men det gjelder å være kjapp.

- Man må være kjapp på labben om man er ute etter å gjøre et kupp – særlig hvis det dreier seg om gratiskupp, anbefaler Kallum.

- Det legges ut mange attraktive ting, og hvis man har kjøpt ny leilighet og kanskje ikke har så godt med penger, kan man gjøre en del kupp hos oss. Det gjelder å følge nøye med og kontakte selger raskt, sier hun.

Økning i annonser
Mens sommer og ferietid betyr nedgang i innlagte annonser på nettmarkedet, fører høsten med seg en oppgang.

I løpet av de tre første ukene i august har det blitt lagt inn henholdsvis 27.297, 30.220 og 28.254 annonser ukentlig.

Tallene for 2008 ligger noen tusen lavere per uke, med et snitt på snaue 23.000 annonser.

- Vi har et jevnt volum av annonser hele året, men ser nedganger i alle kategorier i typiske ferietider, som også er de tidene da folk flytter mindre. Om høsten og våren har vi oppryddingssjauer og kvitter oss med ting i garasjen, gamle klær og den slags. Det er med på å forklare økningen vi ser på høsten, sier Kallum.

Så langt i år har det blitt lagt ut 729.804 annonser på nettmarkedet, mens tallet var 592.095 på samme tid i fjor.

- Det kan vi blant annet forklare med finanskrisen. Vi har sett en kraftig økning i antall annonser på Finn Torget det siste året. Folk vil kvitte seg med ting og tjene noen kroner ekstra. I tillegg tror vi det økte fokuset på miljøet spilt inn, sier Kallum.

Unngå svindel
Flere ganger i sommer har Finn.no vært rammet av svindelforsøk. Senest for to uker siden gikk nettmarkedet ut med en advarsel til sine brukere.

Kallum tror man kommer langt med sunn fornuft når man kjøper og selger varer på nett.

- Det lønner seg å bruke sunn fornuft, og være ekstra på vakt hvis man kommer over et tilbud som virker for godt til å være sant. Er du usikker, så undersøk nærmere. Betal heller ikke på forskudd. Her er FINN Betalingsgaranti en god løsning. Da blir kjøpesummen stående på en depositumskonto til kjøper har mottatt varen. Betalingsgarantien fungerer altså som en «mellommann», sier Kallum.

Hun sier det er lurt å være forsiktige med å oppgi personlige opplysninger som kredittkortnummer, personnummer og annen sensitiv informasjon til fremmede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere