RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Nå kommer julesmellen

Sist oppdatert:
Mange av oss kjøpte julegavene med kredittkort i desember. Nå kommer regninga, og har du ikke råd til å betale nå, bør du følge disse rådene.

Betalingsterminalene gikk varme i desember. Til sammen betalte nordmenn 33 milliarder kroner med kort i desember, viser tall fra Bankenes Betalingssentral. Varer og tjenester for 2 milliarder ble betalt med kredittkort, altså med lånte penger. Nå kommer regninga.

- Tøff måned
- Januar er en tøff måned for norske husholdninger, sier Anne Nesheim, økonomisk rådgiver i Forbrukerrådet.

Strømregning, avdrag på boliglån, forsikring og snart Lånekassen, alle disse regningene kommer omtrent samtidig. I tillegg kommer regninga for kredittkjøpene fra desember.

Mange opplever dermed at pengene ikke strekker til. Da er det fornuftig å disponere pengene riktig: å utsette kredittkortregninga er det dyreste og minst fornuftige man kan gjøre.

Gode råd
Dette bør du gjøre forsøke å gjøre før du velger å utsette kredittkortregninga:

  • Boliglån: du kan be banken din om avdragsfritak på boliglå net.
  • Lånekassen: be om betalingsutsettelse.
  • Utvid kontokreditten på lønnskontoen.

- Disse løsningene har langt lavere rentesatser, og er dermed billigere enn de skyhøye rentesatsene kredittkortselskapene opererer med, sier Nesheim.

Det aller minst fornuftige er å stikke hodet i sanden og tro at regningene forsvinner av seg selv. Da vokser de bare og blir større.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere