RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal det smøres

Tiden er inne for å smøre bedriftsledere. Er det riktig å ta i mot julegaver som er litt i overkant fine?

En ny undersøkelse viser at nærmere én av ti bedriftsledere har mottatt julegaver som kan oppfattes som smøring, skriver Dagens Næringsliv.

- Det er vanskelig å si hvor grensen går, men det skal vel mye til før en flaske vin blir smøring. En kasse vin derimot, sier advokat Anne Helsingeng i advokatfirmaet Deloitte som har bestillt undersøkelsen til avisen.

Av de nær 2.000 bedriftslederne i privat sektor som har svart på undersøkelsen gir vel halvparten julegaver til sine forbindelser.

Undersøkelsen viser videre at mannlige sjefer oftere gir gaver til sine forretningsforbindelser enn kvinnelige sjefer, og bare 16,4 prosent av bedriftene som var med i undersøkelsen gir til forbindelser i offentlig sektor.

Helsingeng har fått mange spørsmål om dette med gaver og julegaver, og mener nå at pendelen har svingt for langt i den andre retningen. - Mange tør nesten ikke vise vanlig høflighet lenger og motta gaver, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere