RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå stiger flyprisene

(www.scandinavian.net)
Sist oppdatert:
Siden mai har flyprisene i Norge steget med nesten 20 prosent. Og alt tyder på at det nå blir enda dyrere å fly.

Flyprisene er på vei opp. Drevet frem av en stadig økende oljepris har prisene steget med 20 prosent siden mai. Det viser tall fra SSBs prisindeks for flyreiser. Siden mai har prisindeksen steget fra 96 til 115 poeng.

Og prisene kan godt fortsette oppover. Verken Norwegian eller SAS Braathens kan utelukke en ytterligere prisoppgang.

- Prisene skal i alle fall ikke ned igjen. Vi legger til grunn at de vil utvikle seg flatt, sier adm. direktør Bjørn Kjos i Norwegian til TV 2 Nettavisen.

Heller ikke i SAS Braathens utelukkes det ytterligere prisoppgang.

- Vi har som ambisjon at prisene skal ligge på det nivået vi har i dag, men oljeprisen gjør det svært vanskelig å si noe bestemt, sier informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens. Storebror på det norske markedet satte opp sine billettpriser med 100 kroner i august, og har siden den gang lagt på et oljepristillegg på drøyt 70 kroner.

Selv om oljeprisen har falt noe de siste ukene, er det fortsatt slik at flyselskapene sliter med rekordhøye drivstoffpriser. Norwegian presenterte i dag økonomiske resultater som viste minus, begrunnet nettopp med oljeprisen.

Selv om flyprisene har økt noe, er de i et historisk perspektiv svært lave for øyeblikket. Sammenlignet med de siste års pristopp i oktober 2002, er prisene i dag 35 prosent lavere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere