RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nagell-Erichsen nektet skyld igjen

(Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX)
Sist oppdatert:
OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): For andre gang på under ett år stod investor Einar C. Nagell-Erichsen i retten og nektet straffskyld for ulovlig innsidehandel.

I 12 dager skal Nagell-Erichsen sloss for å bli trodd i Borgarting lagmannsrett. Oslo tingrett festet ikke lit til Schibsted-arvingens omfattende forklaring på flere viktige punkter.

Siste sjanse
Nå er det siste sjanse for Nagell-Erichsen til å få prøvet skyldspørsmålet.

Alvoret stod å lese i ansiktet på 45-åringen da rettssaken startet i sal 827 i Oslo Tinghus tirsdag morgen.

- Ikke skyldig, svarte Nagell-Erichsen etter at førstestatadvokat Trond Eirik Schea fra Økokrim hadde lest opp tiltalebeslutningen.

Bakgrunnen for tiltalen er at Nagell-Erichsen ga en kjøpsordre på 200.000 aksjer i Finansbanken, via Coutts Bank i Sveits. Dette skjedde kort tid etter at han 16. desember 1998 fikk innsideinformasjon av megleresset Jan Petter Collier.

Innsider
Collier ringte til Nagell-Erichsen på oppdrag fra Storebrand. Han sa til Nagell-Erichsen at han «representerte en stor, seriøs, industriell aktør som vurderer å gjøre en strategisk transaksjon mot Finansbanken.»

Ifølge Collier godtok Nagell-Erichsen å bli innsider, og implisitt godtok Nagell-Erichsen å ikke bevege sin aksjepost i Finansbanken.

Økokrim mener samtalen med Collier satte Nagell-Erichsen i stand til å kalkulere med at kursen på Finansbanken-aksjer ville stige.

2,4 millioner kroner
- Økokrims anklage går på at Nagell-Erichsen som kjøper av disse aksjene visste noe som de andre markedsaktørene ikke visste. Hvis de andre aktørene visste det samme ville de vurdert prisen på aksjen annerlsedes, sa førstestatadvokat Trond Eirik Schea i sitt innledningsforedrag.

Han understreket at informasjon har en økonomisk verdi i aksjemarkedet. Etter Økokrims beregninger tjente Nagell-Erichsen tjente 2,4 millioner kroner på transaksjonen.

Krystallklart
Nagell-Erichsen benekter imidlertid at det ble gjort noen avtale mellom ham og Collier om å gjøre Nagell-Erichsen til innsider.

En hovedutfordring for Nagell-Erichsens forsvarerteam, som består av advokatene Lars A. Christensen og Olav Braaten, blir å forsøke å rokke ved megleressets krystallklare vitnemål.

Som den første i Norge ble Nagell-Erichsen dømt til ubetinget fengsel for ulovlig innsidehandel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere