RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedgang i rusbrussalget

Sist oppdatert:
Etter den søte kløe kommer den sure svie. Mens ølsalget økte ble rusbrus-salget halvert i årets to første måneder i forhold til samme periode i fjor.

Det viser leverandørtall fra medlemmene i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) og Bryggeri- og mineralvannforeningen (BROM).

Statistikken baserer seg på tall over hvor mye butikkene kjøper inn til lager, men sier ingenting om hvor mye rusbrus som selges på barer og restauranter.

Mer billigøl
Alkoholsalget til butikk for januar og februar i år viser en økning fra samme periode i fjor. Men de to varegruppene øl og rusbrus viser stikk motsatt utvikling, opplyser VBF i en pressemelding.

Halvert
Butikkenes totale innkjøp av øl og rusbrus økte fra 24,11 millioner liter i årets to første måneder i fjor, til 24,65 millioner liter i samme periode i år.

Samtidig falt leveransen av rusbrus med hele 58,2 prosent, fra 2,475 millioner liter i januar og februar i fjor, til 1,034 millioner liter i samme periode i år.

Mindre fokus
Vin- og brennevinleverandørenes forening mener årsaken til nedgangen i rusbrussalget først og fremst skyldes økt konkurranse fra billigøl og at det er mindre offentlig fokus på rusbrus.

Ølsalget til dagligvarebutikkene økte med nesten to millioner liter fra fjorårets to første måneder til samme periode i år.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere