RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedlagt Rimi-butikk var hemmelig streikelager

Sist oppdatert:
Streikerammede butikker har i løpet av matstreiken benyttet en nedlagt Rimi-butikk i Oslo som hemmelig matlager.

Den nedlagte butikken ligger på Prinsdal ved Holmlia i Oslo. Lageret skal ha blitt brukt for oppbevaring av både fersk- og tørrvarer i løpet av streiken. Flere ansatte i Rimi-systemet på Østlandet skal inntil slutten av forrige uke ha troppet opp ved lageret for å fylle opp personbiler med matvarer, skriver VG.

Butikken ble i mars i år stengt to ganger på grunn av rotteinvasjon. Det ligger fortsatt rottefeller rundt lageret.

Rimi er en del av Ica Norge. Ledelsen i Ica Norge var inntil søndag kveld uvitende om hva som har foregått i den nedlagte butikken. Medarbeidere som har vært involvert, kan vente seg kraftige reaksjoner fra toppledelsen, opplyser informasjonsdirektør Christian Sulheim i Ica Norge.

- Virksomheten er stoppet med umiddelbar virkning. Vi ser på denne saken som svært alvorlig, sier Sulheim til Dagbladet.

Ifølge Dagbladet skal det være en regionsjef i Rimi som har drevet det hemmelige lageret.

Leder Per Østvold i Norsk Transportarbeiderforbund har den siste tiden fått meldinger om at Rimi-butikker har fått fylt opp kjøle- og frysediskene med ferskvarer den siste tiden, uten å ha funnet ut hvordan det har skjedd.

- Hvis det er Rimi-Hagen selv som organiserer streikebryteri, skal vi ta oss av det rimelig fort. Da skjønner de fleste at det innebærer å stoppe trafikken, sier han.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere