RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedoverbakke på børsen

Sist oppdatert:
Intet tre vokser inn i himmelen, ei heller hovedindeksen ved Oslo Børs. Tirsdag vippet børsen ned igjen etter en laaang opptur.

Fall i oljeprisen og nedgang for teknologisektoren trekker Oslo Børs ned til svakeste marked i Europa etter toppnoteringen mandag.

Da hadde hovedindeksen steget tolv av de tretten siste handelsdagene.

Hovedindeksen er tirsdag ned 0,33 prosent til 207,89 poeng.

Jinhui-aksjen stiger 8,16 prosent etter at rederiet torsdag morgen meldte om et nytt tilbakekjøp av egne aksjer. Selskapet må nå fornye tilbakekjøpsfullmakten om tilbakekjøpene skal fortsette.

Selskapets tilbakekjøp har funnet sted i perioden fra 19. august til mandag 6. september. Analytiker Bengt Jonassen i Norse Securities mener det er vanskelig å finne en grunn til å kjøpe Jinhui nå

- Aksjen er fornuftig priset rundt verdijustert egenkapital på 10 kroner og jeg ser ikke noen umiddelbare triggere for kursen på kort sikt, sier Jonassen til TDN Finans.

Oljeprisen i New York noterer sin største nedgang på en uke etter at orkanen "Frances" ikke kom inn i hovedområdet for olje- og gassproduserende rigger i Mexico-gulfen. Samtidig har Saudi-Arabia redusert prisen for olje levert til Europa og USA.

Handelen i New York var mandag stengt og oljeprisen for oktober-levering er tirsdag ned 0,95 dollar til 43,04 dollar per fat.

- Frances har ikke gjort den skaden på oljeanlegg som folk hadde fryktet. Jeg har inntrykk av at markedet er lei av oppgangen. Det kan være flere hedge-fond som selger i dag, sa Rob Laughlin i GNI Ltd. til Bloomberg News.

Norsk Hydro er ned 0,22 prosent til 444,00 kroner tirsdag. Deutsche Bank har tirsdag nedgradert sin anbefaling av Hydro-aksjen.

Meglerhuset er stadig mer bekymret for om det er mulig å opprettholde vedvarende vekst i Hydros oppstrømsportefølje innen olje og gass.

Stolt Offshore er svakt ned tirsdag. Aksjen har kun falt tre av de seneste 20 dagene og så langt i år er aksjen opp rundt 85 prosent. I første halvår kom en større refinansiering på plass, og selskapets nye ledelse har mål om et nullresultat for 2004. I fjor var tapet på vel 2,9 milliarder kroner, mens selskapet i 2002 hadde et negativt nettoresultat på noe over en milliard kroner.

- Jeg har tro på den nye ledelsen og restruktureringen. Aksjen ble også kjørt grundig i forkant, så det er fortsatt et stykke igjen til gamle høyder. Stolt Offshore er en aksje jeg har tro på, sier analytiker Tormod Høiby i Pareto Securities til TDN Finans.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere