RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedtur for hotellene

Norske hotellsjefer har så langt feiret det ene knallresultatet etter det andre, men i juli var det stopp.

Første halvår kunne norske hoteller registrere stadig sterkere overnattingstall, men i juli stoppet oppturen. Til sammen ble det registrert 2,4 millioner overnattinger ved norske hoteller i juli, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Det er en nedgang på én prosent sammnenlignet med juli 2004.

Mindre nordmenn
Salgssvikten skyldes først og fremst nedgang i overnattinger fra norske gjester. Antall overnattinger fra utenlandske gjester var så godt som uendret.

Tyske turister står fortsatt for den største delen av overnattinger fra utlandet. Nesten en fjerdedel av overnattingene gjort av utlendinger ble gjort av tyskere. Det er en økning på én prosent.

Godt år
Når man legger til overnattingstallene fra campingplasser og andre overnattingssteder er det totale antallet overnattinger 5,3 millioner. Det er omtrent like mye som i samme måned i fjor.

Så langt i år er det registrert 16,5 millioner overnattinger ved norske overnattingssteder. Det er 400.000 flere enn i samme periode i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere