RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedtur på børsen

Sist oppdatert:
Etter fem dager med oppgang tippet Oslo Børs nedover igjen. Fusjonskameratene DnB og Gjensidige Nor bidrar til å trekke ned en het børs.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,09 prosent til 151 poeng, med en omsetning på hele 3 milliarder kroner.

Vurderer forbud

Konkurransetilsynet offentliggjorde tirsdag morgen at man er skeptiske til fusjonskameratene og vurderer å forby bankfusjonen. Dermed sank verdien på DnB og Gjensidige Nor ved børsslutt i Oslo tirsdag.

Det var ingen store kursnedganger aksjonærene i de to storbankene opplevde. Gjensidige NOR falt tilbake 1,54 prosent mens DnB mistet 1,11 prosent av verdien. Det begrensede fallet kan leses som at markedet ikke tror tro på at fusjonen til syvende og sist vil falle i fisk.

Hydro bremset

Også giganten Norsk Hydro bremset børsens hovedindeks med en kursnedgang på 0,6 prosent. Oljeprisen har falt noe tilbake fra dagens nivå, og kan forklare at aksjen justeres noe ned. Norsk Hydro har forøvrig fem strake dager med oppgang bak seg. Statoil klarte seg bedre og steg 0,4 prosent.

Det gjeldstyngende seismikkselskapet PGS sank 3,33 prosent på Oslo Børs etter et kvartalsresultat med knallrøde tall.

Storebrand-aksjen er også ned en prosent.

Vinnere

Blant dagens vinnere på børsen er Gresvig som steg 13,74 prosent etter å ha levert et overskudd før skatt på 20 millioner kroner i andre kvartal.

Den langt mer anonyme Strømme-aksjen øker imidlertid mest, og aksjekursen la på seg hele 23 prosent i løpet av dagen. Aksjen har steget fra 60 øre fra midten av juni til 1,50 kroner i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere