RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedtur på børsene

Sist oppdatert:
Aksjekursene falt i etterdønningene av orkanen Katrina, som feide innover USA i går og i natt.

Orkanen som braste innover sørlige USA og rev ned hoteller, kasinoer, leiligheter og andre bygg, vil medføre flere regninger på flere billioner dollar for forsikringsbyråene, skriver AP.

- En katastrofe
Mens hovedindeksene gikk opp mandag, idet stormen var i ferd med å svekkes, sank gnisten på Wall Street i dag. Etter at landets katastrofe-leder omtalte orkanen som en «katastofe», økte oljeprisene, mens berørte sektorer fortsatte å falle.

- Dette er den reaksjonen alle forventet skulle komme i går, sier John Caldewell som er hoved-investeringsrådgiveren til McDonald Financial Group som er en del av Cleveland-baserte KeyCorp.

Prisen på råolje nådde i dag rekordhøyder i frykten for at en allerede begrenset kapasitet vil bli ytterligere innskrenket etter at TV-reportere meldte om stans i flere raffinerier.

Sank
Prisen for et fat råolje endte på 69.81 dollar, en oppgang på 2.61 dollar per fat på New York Mercantile Exchange.

Dow Jones-indeksen endte på 10,412.82 poeng, mens Standard & Camp Poor's 500-indeksen falt 0.32 prosent til 1,208. Nasdaq-indeksen falt 0.37 prosent til 2,129.76.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere