RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nedturen fortsetter på Wall Street

Sist oppdatert:
Kodak skremte investorene med sin nye digitale strategi, og det var heller ingen andre meldinger som var gode nok til å snu nedgangen på USA-b ørsene torsdag.

Små marginer og mange investorer som solgte seg ut mot slutten av dagen førte til at USA-børsene stengte med røde tall torsdag. Dermed endte børsene lavere enn på en hel måned, melder Reuters.

Nøkkeltallene

Dow Jones-indeksen endte på 9343,96, en nedgang på 81,55 poeng eller 0,87 prosent.. Teknologi-indeksen Nasdaq fortsatte også nedover, 26,50 poeng eller 1,44 prosent til 1817,20 ved stengetid.

Den bredere Standard & Poor's 500-indeksen falt 6,12 poeng eller 0,61 prosent til 1003,26 poeng

Ralph Acampora i Prudential Securities tror utviklingen vil fortsette ut måneden.

- Vi får motstridende nyheter og mange oppløftende meldinger om økonomien er allerede tatt med i beregningen, sier Edgar Peters i PanAgora Asset Management, til Reuters.

Satser digitalt

Det var lanseringen av Eastman Kodaks nye strategi som sto for mye av Dows fall i dag. Rett før handelen startet erklærte selskapet at det ikke lenger vil satse like hardt på tradisjonell fotografi og filmruller. I stedet satser Kodak digitalt. Kodak er i dag verdens største filmprodusent.

Verdien av Kodak-aksjen falt til et rekordlavt nivå, en nedgang på 18 prosent, til 22,15 amerikanske dollar.

Isabel

Tallet på nye arbeidsledige sank med 19.000 til 381.000 forrige uke, og det overrasket mange i positiv retning, men likevel ikke nok til å vippe børsene samme vei.

Årsaken er trolig en uttalelse fra en talsmann i det amerikanske arbeidsdepartementet om at mange ikke meldte seg ledige på grunn av orkanen Isabels herjinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere