RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: motorola

Nei til kameramobiler på jobb

Sist oppdatert:
Mange bedrifter vil forby mobiltelefoner med kamera. De ansattes privatliv skal beskyttes og selskapene frykter brudd på sikkerheten.

Ved IBMs hovedkontor i Norge er det allerede innført strenge restriksjoner. Ingen ansatte i IBM får kameramobiler på jobbkontoen, og ingen får ta med mobiltelefonen med kamera inn på områder som krever adgangskort, skriver Dagsavisen.

- Ved samtlige IBM-kontorer har vi innført strenge fotorestriksjoner i områder som krever adgangskort, blant annet for å forsikre oss om at det ikke blir tatt bilder av noe eller noen som ikke skal bli avbildet. Vi har mye konfidensiell informasjon, og alle som skal inn i disse områdene blir sjekket for fotoutstyr, og må ha følge med noen, forklarer kommunikasjonsdirektør Per Vassbotn til avisen.

De ansatte i IBM kan med andre ord se langt etter kameramobiler.

Analysebyrået Gartner har funnet at i løpet av 2006 vil mer enn 80 prosent av mobiltelefonene som selges i USA og Vest-Europa ha kamera innebygd.

- Vi merker godt at stadig flere selskaper er nervøse, ikke bare for industrispionasje, men også for de ansattes privatliv blant annet i form av at de kan bli tatt bilde av uten å ønske det, forklarer teknologianalytiker Carolina Milanesi i analyseselskapet Gartner til Dagsavisen.

Men hun er skeptisk til å anbefale et forbud, fordi en slik regel vil være vanskelig, om ikke umulig, å håndtere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere