RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter for underslag og aksjejuks

Foto: Jan Christian Grandre
Sist oppdatert:
OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): På sin 35-års dag møtte finansakrobaten Christer Tromsdal i Oslo tingrett for å svare på Økokrims anklager om grovt underslag og aksjejuks.

Tromsdal (bildet) og tidligere Aker Brygge Invest-partner Terje Lien (40) er tiltalt for grovt underslag fra Aker Brygge Invest (ABI). Økokrim hevder de to tok ut 25 millioner kroner fra kassen i selskapet uten noen form for motytelse.

Begge nektet straffskyld da rettssaken startet tirsdag morgen.

Uriktige eller villedende

I tillegg er Christer Tromsdal tiltalt for å ha spredt uriktige eller villedende opplysninger for å påvirke prisen på aksjer i det fallerte barberhøvelselskapet Ruud

Økokrim mener Tromsdals selskap Aker Brygge Invest solgte aksjene videre til småsparere i Nord-Trøndelag til overpris.

Frafalt tiltale

Tromsdal må svare for dette tiltalepunktet alene etter at Økokrim nylig frafalt tiltalen mot tidligere daglig leder for Nord-Trøndelag Assuranse (NTA), Jan Erik Olsen.

- Det kom inn anmeldelse fra Ruud & Rye i denne saken på bakgrunn av medieomtale som gikk på at det fantes falske informasjonsmemorandum om selskapet. I tillegg begynte det å komme inn anmeldelser fra småsparere i Nord-Trøndelag som følte seg bedratt, sa aktor Geir Kavli i sitt innledningsforedrag.

- Ikke skyldig

Både Tromsdal og tidligere ABI-partner Terje Lien møtte opp da ABI-saken ble sparket igang i Oslo tinghus tirsdag. Rettssaken startet klokka 09.40, 40 minutter etter den opprinnelige tidsplanen.

Forsinkelsen skyldtes at det ikke var satt fram et tilstrekkelig antall stoler og bord til aktørene i retten.

Sykmeldt

Tromsdal leverte sykemelding og møtte ikke opp da straffesaken først var berammet i mai i fjor.

Tromsdal har brukt mye energi på å imøtegå anklagene fra Økokrim, og har fått hjelp fra blant annet privatetterforsker Leif A. Lier.

Christer Tromsdal og Terje Lien er også tiltalt for å ha opplyst til Foretaksregisteret at ABIs aksjekapital på en million kroner var innbetalt, til tross for at dette ikke var tilfelle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere