RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter it-eksperter jobb i Norge

Strenge regler og treg saksbehandling hos UDI kveler den norske databransjen. Opera Software er blant selskapene som møtte veggen da de forsøkte å ansette utenlandske spesialister.

Hos UDI er situasjonen kraftig forverret den siste tida. Opera har fått opplyst at saksbehandlingstida nå er seks måneder. Tilsetting av utlendinger til korte engasjementer er så godt som umulig, skriver Aftenposten.

- Vi driver utvikling av spissteknologi, og trenger stadig folk med en helt spesiell kompetanse. Det finner vi ofte ikke i Norge, forklarer personal- og kontorsjef Anne Stavnes i Opera Software.

Ian Hickson jobbet i fine måneder i selskapet før han fikk papirene fra politiet. I denne perioden kunne han ikke få utbetalt lønn fra arbeidsgiveren. En kineser fikk nylig avslag på søknaden om arbeidstillatelse, til tross for at han har jobbet ett år som praktikant i Opera.

Flere andre lovende norske it-selskaper har møtt den samme veggen. Det gjelder blant annet Fast Search & Transfer og Trolltech. UDI erkjenner at den lange saksbehandlingstida er et problem, og legger mesteparten av skylda på UDIs splitter nye datasystem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere