RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Neppe ny styreleder før nyttår

Foto: Bård Ove Molberg (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Inge K. Hansen får trolig sitte en god stund i Statoils konstituerte sjefstol. Først må nemlig en styreleder hentes inn. - Vi håper å ha dette på plass før nyttår, sier valgkomite-leder Anne-Katrine Slungård.

Styret i Statoil må finne Olav Fjells etterfølger, men dette arbeidet starter først etter at ny styreleder er på plass.

Onsdagens bedriftsforsamling endte med at det gjenværende styret fikk lov å sitte, samtidig som Kaci Kullmann Five ble satt inn som konstituert styreleder. En permanent løsning vil trolig ikke være på plass før årsskiftet.

Ingen tidsfrist

- Jeg vil ikke gi meg selv eksakt dato-frist på arbeidet med å finne en ny styreleder, men vi håper å få en løsning på plass innen utgangen av året, sier leder Anne-Katrine Slungård i valgkomiteen til TV 2 Nettavisen.

Det er styrets ansvar å finne og innsette en ny Statoil-sjef etter Olav Fjell. Kaci Kullmann Five sier i dag til NTB at hun mener det dermed også er riktig å vente med den prosessen til en ny styreleder er på plass.

Slungård vedgår at valgkomiteen jobber under tidspress med å finne en ny styreleder, men påpeker at det primære er å finne den rette personen.

Tidspress

- Ja, vi jobber under tidspress. Vi er samtidig veldig oppmerksom på at vi må bruke tiden godt. Nå har også Statoil en konstituert ledelse som selskapet vil leve godt med mens vi søker etter ny leder, sier Slungård.

- Hvilken type leder jakter dere på nå?

- Det skal valgkomiteen drøfte når vi møtes neste gang. Det som for meg er et logisk og naturlig utgangspunkt blir å se styrelederen som en del av et team. Vi må se på det sittende styret og analysere hva vi har og hva vi mangler, sier Slungård.

- Har dere allerede noen aktuelle kandidater som er blinket ut?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Slungård.

Steensnæs aktiv

Spekulasjonene om aktuelle kandidater til posisjonen som ny konsernsjef i Statoil etter Fjell har gått hett siden mandagens styremøte. Inge K. Hansen vurderes som et reellt alternativ, men flere andre norske toppledere i oljebransjen pekes også ut som potensielle etterfølgere.

Samtidig har olje- og energiminister Einar Steensnæs varslet at han vil delta aktivt i prosessen med å finne en ny sjef til selskapet, hvor staten er majoritetseier. Steensnæs bekreftet onsdag kveld overfor TV 2 Nettavisen at han allerede har aktuelle navn på blokka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere