RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nera ber Odfjell fortsette

Sist oppdatert:
Valgkomitéen i Nera vender det døve øret til storaksjonær og sjefsopprører Laxey Partners, og ber Johan Fr. Odfjell fortsette som styreformann.

Laxeys frittalende toppsjef Colin Kingsnorth er ikke fornøyd med innsatsen til den erfarne næringslivstoppen Johan Fr. Odfjell, og krever at han overlater styreledervervet til Svein Ove Strømmen. For å sette makt bak kravet har Laxey kjøpt seg kraftig opp i Nera den siste tida, og er nå selskapets største aksjonær med 15 prosent av aksjene.

Kingsnorth & co. har imidlertid ikke greid å mobilisere den nødvendige støtten fra selskapets øvrige storaksjonærer før generalforsamlingen onsdag ettermiddag. Det konstaterer valgkomitéen etter å ha vært i kontakt med de fleste av dem.

Valgkomitéen foreslår derfor at Johan Fr. Odfjell fortsetter som styreformann. I tillegg ønsker komitéen at Gregers Mogensen gjenvelges.

I et forsøk på å samle en bredest mulig støtte til styresammensetningen blant aksjonærene, foreslår valgkomitéen å innsette svenske Birgitta S. Gøransson som nytt styremedlem. 47-åringen har blant annet vært industriattaché ved Sveriges ambassade i Washington, og for er for tida viseadministrerende direktør i Telefos AB.

Både Johan Fr. Odfjell og Laxey Partners har forsøkt å mobilisere støtte foran generalforsamlingen klokka 15 i ettermiddag ved å sende ut hvert sitt brev til aksjonærene. Laxey Partners kritiserer måten Nera har vært ledet på de siste årene, mens Odjfell i sitt brev forsvarer den linja som har vært fulgt.

Valgkomitéen i Nera består av Henrik J. Lisæth, Bjørn Elvestad og Ole Chr. Søhoel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere