RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nervekrig om Statkraft

Sist oppdatert:
I største hemmelighet foregår et høyt spill mellom regjeringspartiene og Ap om fremtiden til Statkraft. Det kan gå mot nok et oppsiktsvekkende forlik.

Ap-leder Jens Stoltenberg har sittet i hemmelige møter med regjeringspartiene for å få til en løsning for kraftigiganten Statkraft. Nå kan det gå mot et nytt forlik, kort tid etter det historiske budsjettforliket i høst, skriver VG.

I juni vedtok et stortingsflertall av opposisjonspartiene SV, FrP og Ap, at Statkraft skulle få 10 milliarder i ny egenkapital. Dette skal gjøre Statkrafti stand til å konkurrere på like fot med sine europeiske konkurrenter.

Utsatte saken

Regjeringspartiene på sin side har villet utsette saken, for å avvente en diskusjon om hva slags selskap Statkraft skal være i fremtiden. En privatisering skal foreløpig ikke være på tale, men det kan bli aktuelt å gjøre selskapet om til statsaksjeselskap.

Nå skal det altså ligge an til et forlik mellom Ap og regjeringspartiene. Dette vil neppe bli tatt vel i mot av SV og FrP, skriver VG.

Et uformelt hasteutvalg er nedsatt for å jobbe med Statkraft-saken. Det består av statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF), finansminister Per-Kristian Foss (H), næringsminister Ansgar Gabrielsen (H) og stortingsrepresentant Ivar Kristiansen (H).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere