RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

NetCom kan få dagbøter

Sist oppdatert:
Samferdselsminister Torild Skogsholm varsler tvangsmulkt på 100.000 kroner per dag som følge av NetComs manglende oppfyllelse av UMTS-konsesjonen.

- Dersom den allerede gjennomførte tildelingen av UMTS-konsesjonene og framtidige tildelinger på mobilområdet skal ha troverdighet, må vi vise at vi mener alvor med konsesjonskravene. Det betyr at vi også må følge opp med sanksjoner overfor de aktører som ikke oppfyller sine løfter, sier Torild Skogsholm i en pressemelding.

NetCom, Telenor og Hi3G har per i dag konsesjon til å drive tredjegenerasjons mobilnettverk (UMTS) i Norge. Dette mobilkommunikasjonsnettet er ennå ikke satt i kommersiell drift her i landet.

I følge UMTS-konsesjonen har NetCom forpliktet seg til utbygging av UMTS slik at NetCom innen 31. mars 2004 skulle hatt en dekning på nær 76 prosent av befolkningen.

Disse vilkårene er ikke innfridd, selv om NetCom ble gitt 15 måneders utsettelse på sine utbyggingsforpliktelser.

NetCom oppfyller dermed ikke utbyggingskravene i konsesjonen, og Samferdselsdepartementet kan da ifølge ekomloven iverksette sanksjoner mot selskapet.

Samferdselsdepartementet varsler nå at NetCom kan bli ilagt tvangsmulkt på kroner 100 000 per dag. Tvangsmulkten vil reduseres i takt med NetComs utbygging.

NetCom har tre uker til å svare på varselet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere