RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Netcom må betale en halv mill i uka

Netcom får på pukkelen av Samferdselsdepartementet og må betale en saftig tvangsbot på 455.000 kroner i uka. Grunnen er forsinkelse av utbyggingen av neste generasjons mobilnett.

Det kan bety en ekstraregning for mobiloperatøren på til sammen godt over fire millioner kroner for de ni ukene som gjenstår før Netcom planlegger å ha oppfylt konsesjonskravene.

Dette er UMTS:
Står for Universal Mobile Telecommunications System, og er betegnelsen på 3. generasjons (3G) teknologi for mobilkommunikasjon.

Dette er etterfølgeren til gsm og gprs-nettet, og kalles ofte mobilkommunikasjonens svar på bredbånd.

Umts gir dataoverføringshastigheter på – teoretisk - inntil 2 Mbps via mobiltelefoner, håndholdte PCer og liknende. Maksimal hastighet via gprs er rundt 170 kbps.

Lavere enn sist
1. mars er datoen selskapet har satt for ferdigstillelse av umts-nettet.

Netcom fikk allerede 29. juni i år varsel om tvangsmulkt, men klagde vedtaket inn til departementet.

Den gang var mulkten på 100.000 kroner dagen, eller 700.000 i uka, men mobiloperatøren mente det var skjedd så store omveltninger siden konsesjonen ble inngått at den opprinnelige tidsfristen ikke kunne holdes.

65.000 om dagen
Det mener departementet ikke er grunnlag for å hevde, og ilegger nå Netcom en mulkt på 65.000 kroner dagen.

For hver 75. basestasjon som settes i drift, reduseres mulkten med 10 prosent, så det er vanskelig å si hvor stort det endelige beløpet blir.

- Det vi gjør nå er å vurdere vedtaket. Vi har en frist på tre uker for å komme med et svar til departementet, og vi vil benytte oss av den tiden. Det betyr at vi akkurat nå ikke ønsker å uttale oss om innholdet i vedtaket, sier Guri Wormdal, informasjonssjef i Netcom, til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere