RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nettbankkunder kan få dekket svindeltap

Sist oppdatert:
Hittil har du måttet dekke hele tapet selv, dersom noen har misbrukt nettbankkontoen din. Nå vurderes saken på nytt.

Kredittilsynet og Finansdepartementet må nå vurdere om det er grunnlag for å innføre en regel om at nettbankkundene får dekket sine tap når kontoen blir misbrukt av andre, skriver Forbrukerrapporten.

Mister alt
Slik reglene er i dag risikerer du å måtte dekke hele tapet dersom noen skulle finne på å loppe nettbankkontoen din for penger. Bankklagenemnda avgjorde nylig at Uranienborg menighet ikke har krav på en eneste krone i erstatning av banken sin etter å ha blitt frastjålet et millionbeløp da PC-ene deres ble stjålet.

Til sammenlikning kan du maksimal tape 8000 kroner dersom bankkortet ditt skulle bli misbrukt, selv om du har oppbevart PIN-koden sammen med kortet.

Justisdepartementet har nå på nytt bedt Finansdepartementet og Kredittilsynet vurdere om det er grunnlag for en annen vurdering av spørsmålet enn tidligere.

Nei forrige gang
Departementet stilte også for to år siden om det var grunnlag for å vurdere en beløpsgrense tilsvarende 8000 kroners grensen for misbruk av betalingskort.

Da opprettholdt Kredittilsynet sitt standpunkt om at det foreløpig ikke er hensiktsmessig å innføre en slik beløpsgrense, og Finansdepartementet sluttet seg til denne konklusjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere