RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Netthandelen økte med 50 prosent

Foto: Lise Strandlien (Nettavisen)
Sist oppdatert:
I 2004 handlet nordmenn for 1,7 milliarder kroner over internett. Det er over 50 prosent mer enn i 2003.

I alt ble det handlet varer og tjenester via internett for 1,7 milliarder kroner i 2004, skriver Aftenpotsen. Tallene er utarbeidet av Teller A/S, og inkluderer all handel betalt med kredittkort. Men siden de aller fleste transaksjoner over internett skjer med betalingskort, tegner derfor dette et svært godt bilde av netthandelen.

- Jeg tror nordmenn er blitt mindre skeptiske til netthandel etter at Visa og MasterCard lanserte nye sikkerhetssystemer i fjor vår. Kortkundene må bruke en kode eller et passord når de handler, på samme måte som i vanlige butikker, sier informasjonssjef i Teller, Thomas Midteide.

Teknologien kalles Verified by Visa og MasterCard SecureCode, og over en million norske kortinnehavere kan nå benytte seg av teknologien.

Det var særlig omsetningen i reisebransjen som gikk til værs, med en økning på 530 prosent fra 2003, ifølge Teller.

- Enkelte reiseselskap har vært flinke til å få kundene sine på nett. Omtrent halvparten av kundene til Norwegian kjøper billettene sine på denne måten, sier Thomas Midteide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere