RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nettmegler til topps

Sist oppdatert:
For første gang går en ren nettmegler til topps på meglerrankingen. I januar sto Stocknet for hver tiende handel på Oslo Børs' handelssystem.

Oslo Børs satte handelsrekord i januar. Til sammen ble 35 prosent av disse foretatt over internett, og for første gang topper en nettmegler statistikken over flest handler.

- Vi har allerede omsatt for like mye som i hele første kvartal i fjor, sier Stocknets styreformann Erlend Bruvik til Finansavisen.

Stocknet sto for over 10 prosent av aksjehandlene på børsen i januar. Bruvik hevder han sitter på den største kundebasen, og at Stocknet får ekstra god uttelling når børsen går godt.

- Folk som tidligere har sittet på gjerdet, har kastet seg inn i markedet i januar. Det tar tid før folk virkelig tror at det har snudd, sier han.

DnB Markets, som toppet meglerstatistikken hver måned i 2003, har mistet nettkunder i januar som følge av tekniske problemer. I februar er det imidlertid ingen tvil om at nyfusjonerte DnB Nor Markets vil toppe statistikken. Til sammen har de to selskapene som nå blir til ett, gjort 15 prosent av aksjehandlene på Oslo Børs i januar.

Netfonds kapret tredjeplassen på meglerstatistikken med 7,23 prosent av aksjehandlene på børsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere