RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NFF må forklare seg

Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix
Sist oppdatert:
Konkurransetilsynet har bedt Norges Fotballforbund komme med en skriftlig forklaring på hvorfor TV 2 og Telenor fikk TV-rettighetene til norsk fotball.

Tilsynet med avdelingsdirektør Lasse Ekeberg og seksjonssjef Asbjørn Englund i spissen vil gå avtalen TV 2 og Telenor gjorde med NFF og Norsk Toppfotball nærmere etter sømmene, skriver Kampanje.

Konkurransetilsynet har bedt om svar på en rekke spørsmål, blant annet på hvordan budrunden foregikk og hvorfor NFF valgte å ikke selge rettigheter i større utstrekning til andre enn konstellasjonen Telenor og TV 2.

– Vi har bedt forbundet gi oss mer informasjon om salget og budprosessen forut for salget, sier seksjonssjef Asbjørn Englund til Kampanje.

Konkurransetilsynet ber også om en oversikt over hvilke rettigheter TV 2 og Telenor har kjøpt, samt en kopi av alle kontrakter som er inngått i forbindelse med salget.

For litt over to uker siden ble det klart at TV 2 og Telenor Broadcast sikret seg rettighetene til å vise norsk toppfotball i tre år for den nette sum av en milliard kroner. Kontraktsinngåelsen har vært sterkt kritisert, spesielt fordi fotballagent Rune Hauge sikret seg rundt 100 millioner kroner i provisjon i forbindelse med avtalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere