RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NHO fikk en støkk

Sist oppdatert:
Sjeføkonom i NHO, Tor Steig, finner det urovekkende at norske bedrifter har mer lyst til å investere i utlandet enn hjemme.

Torsdag la NHO fram sitt Økonomibarometer som bygger på svar fra 1.635 økonomisjefer i NHOs medlemsbedrifter.

Økonomisjefene har svart på spørsmål om lønnsomhet, markedsutsikter, sysselsetting og investeringsplaner.

Over 60 prosent av industribedriftene som har eller vurderer å etablere virksomhet i utlandet svarer at investeringene utenfor Norges grenser vil øke sterkere enn deres hjemlige investeringer.

- Globaliseringen er på full fart inn i vår økonomiske virkelighet. Bedriftene vandrer over landegrensene. Det er særlig de bedriftene som har fått smaken på å investere i utlandet som sier de i framtiden vil investere mer ute enn hjemme. At så ville satser sterkere på utlandet gav oss en støkk, vedgår sjeføkonom i NHO, Tor Steig, overfor TV 2 Nettavisen.

Høye lønnskostnader, ustabil kronekurs og uforutsigbare rammebetingelser er de største hindre for å investere i Norge, går det fram av undersøkelsen.

I alle industribransjer forventes et fortsatt fall i sysselsettingen i år, mens i IKT-bransjen er det forventninger om en sterk vekst. Også i tjenestesektoren og byggsektoren forventes en økning i sysselsettingen.

Totalt tror tror NHO at ledigheten vil være på 4,2 prosent ved utgangen av dette året, for så å falle til 3,9 prosent neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere