RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NHO-president
NHO-president

NHO-sjefen sikret seg i PGS

Sist oppdatert:
Da Jens Ulltveit-Moe reddet seismikkselskapet PGS gjennom en refinansiering i vår, sikret han seg samtidig en gevinst på 130 millioner kroner. De menige aksjonærene får ingenting.

Det var i fjor høst milliardæren og NHO-presidenten bladde opp 40-50 millioner kroner og kjøpte ti prosent av aksjene i kriserammede PGS. Kort tid etter fikk han plass i styret.

De neste månedene brukte Ulltveit Moe & co. på å forhandle fram en refinansieringspakke med bankene. Ulltveit-Moe stilte som garantist for et beløp på 60 millioner dollar. Går refinansieringen i boks, vil han trolig sitte igjen med en gevinst på 130 millioner, skriver Finansavisen.

Årsaken er at Ulltveit-Moe har gitt kreditorene en garanti for at de skal kunne selge aksjer tilbake til de gamle eierne. I forbindelse med avtalen har Ulltveit-Moe garantert for kjøp av aksjer for 112 millioner kroner. Sammen med de to andre storaksjonærene Trygve Seglem og franske CGG kan NHO-sjefen sope inn penger på denne avtalen.

De øvrige av dagens aksjonærer må imidlertid se langt etter noen stor-gevinst, og sitter igjen med smuler etter at refinansieringen er gjort.

Jens Ulltveit-Moe sier til Finansavisen at kreditorene forlangte at han skulle garantere for aksjesalget, og at han derfor ikke ser noe galt i den avtalen som er inngått. En analytiker som Finansavisen har snakket med, er ikke helt enig.

- Det Jens Ulltveit-Moe gjør, er grådig. Det er det ingen tvil om, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere