RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NHO til felts mot lavtlønnede

(Foto: Cornelius Poppe/Scanpix)
NHO vil fjerne minstelønnsgarantier og andre særordninger rettet mot lavtlønnede. Kravet frontes av sjefen for NHO-president Jens Ulltveit-Moes serveringsselskap.

LO-leder Gerd Liv Valla har flere ganger gjentatt at medlemmene skal ha «en lønn å leve av». I fjorårets lønnsoppgjør fikk LO på plass et sentralt lavlønnstillegg på 5.500 kroner. På onsdagens sentralstyremøte i NHO fikk LO-lederen motbør fra arbeidsgiversiden, skriver Dagens Næringsliv.

NHO vil nemlig fjerne særordninger rettet mot de med lavest lønn.

- Vi ønsker ikke at det skal gis lavlønnstillegg sentralt, fastslår NHO-direktør Sigrun Vågeng, som samtidig påpeker at NHO også er motstander av minstelønnsgarantier.

Sjefen for NHO-president Jens Ulltveit-Moes serveringsselskap Umoe Catering, Sten P. Magnus, var blant dem som argumenterte for en fjerning av lavlønnsordningene på gårsdagens debattmøte.

- Vi må snakke om markedslønn, uttalte Magnus, som påpekte at det var mye lettere å leve av en årslønn på 200.000 kroner på Ringerike enn i Oslo.

Lederen i LOs Hotell- og restaurantarbeiderforbund, Eli Ljunggren, avviser kravet fra NHO, og viser blant annet til at det ikke er streikerett lokalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere