RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NHO varsler omkamp

Sist oppdatert:
Arbeidsgiverorganisasjonen NHO, og direktør Finn Bergesen jr., varsler omkamp på deler av budsjettet, men er fornøyd med de subsidiene de får.

Millioner til nye såkornsfond og en utvidelse av skattesubsidiene gjennom SkatteFUNN-ordningen gleder NHO. I budsjettforliket tilgodeses arbeidsgiverne med betydelige summer til forskning og nyetableringer. I tillegg gleder NHO seg over 350 millioner kroner til nye veiprosjekter og endringene i permitteringsreglene.

NHO karakteriserer budsjettet som en halv seier for deres kampsaker. Og organisasjonen varsler omkamp for den ”andre halvparten”, og sikter mot en full seier til våren.

NHOs første ankepunkt går på arbeidsgivernes økte betaling i sykelønnsperioden. Budsjettforliket innebærer at arbeidsgiverne fra 1. juli neste år belastes med økte lønnskostnader i sykelønnsperioden. NHO sier allerede nå at de vil kjempe mot dette forslaget i revidert budsjett i mai. NHO sier de har merket seg at budsjettpartnerne åpner for en ny vurdering av spørsmålet.

I tillegg gir NHO uttrykk for misnøye med at budsjettet ikke har brakt diskusjonen om skattereformen videre.

- Vi beklager at budsjettforliket ikke kunne bidra til en høyst påkrevet avklaring når det gjelder skattereformen for næringsliv og eiere. Det er av stor betydning at den samlede beskatning for personlige eiere i Norge ikke blir for høy. Utfordringen er å unngå at skattepolitikken fører til kapitalflukt, med svekket verdiskaping og tap av arbeidsplasser som resultat, skriver NHO i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere