RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nidoblet overskudd for Storebrand

Foto: Foto Knut Fjeldstad / SCANPIX
Sist oppdatert:
Storebrand-sjef Idar Kreutzer fortsetter å imponere. Overskuddet i fjerde kvartal 2003 var nøyektig ni ganger så stort som i samme periode året før.

Storebrand hadde et konsernoverskudd på 261 millioner kroner i løpet av fjorårets tre siste måneder. I samme periode i 2002 var overskuddet 29 millioner.

Analytikerne i aksjemarkedet hadde på forhånd anslått overskuddet til 235 millioner kroner.

Keutzer: - Et godt år

Årsresultatet for 2003 endte på 894 millioner kroner. I kriseåret 2002 hadde Storenbrand et underkudd på hele 1,7 milliarder.

- Storebrand har lagt bak seg et godt år. Vi konsentrerer virksomheten om langsiktig sparing og livsforsikring, og er godt posisjonert for videre vekst. Iverksatte forbedringstiltak gir effekt som planlagt, og blir videreført med uforminsket kraft, sier konsernsjef Idar Kreutzer i en kommentar.

Det er datterselskapet Storebrand Liv som er pengemaskina i Storebrand. Overskuddet endte på hele 260 millioner i fjerde kvartal 2003. Det er hele 70 millioner kroner mer enn ventet.

Selger If

Det deleide skadeforsikringsselskapet If leverer også et pent overskudd i fjerde kvartal. Storebrands andel av If-overskuddet er 104 millioner kroner. Storebrand har avtalt å selge If-aksjene til finske Sampo i løpet av våren. Salget vil gi Storebrand en gevinst før skatt på 1,4 milliarder kroner.

Bankvirksomheten er fortsatt det svarte fåret i Storebrand-flokken. Storebrand Bank hadde et underskudd 60 millioner kroner i kvartalet, og det er dobbelt så høyt som ventet. Underskuddet skyldes nedskrivninger og kostnadsavsetninger på totalt 69 millioner kroner i kvartalet.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer etter resultatpresentasjonen, som starter klokka 09.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere