RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nok en årsrekord på børsen

Sist oppdatert:
Norsk Hydro fortsetter rett til værs, og trekker hovedindeksen på Oslo Børs over 190 poeng.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ved børsslutt torsdag på 190,83 poeng, etter en oppgang på en prosent, hvilket er ny toppnotering for året.

Onsdag økte verdien på Norsk Hydro med fire milliarder kroner etter at aksjen la på seg 3,3 prosent.

Torsdag fortsatt den eventyrlige utviklingen. Gjennom dagen steg aksjen 1,29 prosent.

Spekulasjoner om at en fusjon mellom de to oljegigantene Statoil og Hydro fortsatt kan være aktuelt, løftet i første rekke Hydro-aksjen i går.

Ledelsen i de to selskapene har hatt samtaler, som nå skal være avsluttet. Det spekuleres likevel i at fusjonstanken ikke er lagt steindød, og aksjemarkedet priser inn at en fusjon kan komme til å skje.

I tillegg bidrar trolig også økt oljepris etter gårsdagens rapport som forteller om uventet fall i oljelagrene i USA.

Den mulige fusjonspartner Statoil endte imidlertid uendret etter torsdagens handel.

De amerikanske børsene endte med solid oppgang i går kveld etter at den amerikanske sentralbanksjefen, Alan Greenspan, uttalte at den amerikanske økonomien er sterk.

Optimismen smittet over til Europa hvor dagen startet med oppgang, men ut over dagen gikk flere av de ledende børsene i rødt. I Oslo derimot steg hovedindeksen 1 prosent.

Frontline som steg 1,4 prosent på høy stortankinntjening, i tillegg gjentar Enskilda sin kjøps-anbefaling på aksjen.

Telenor har hatt to dager med nedgang, denne utviklingen snudde i dag og aksjen steg 1,6 prosent. Det er store forventninger til selskapets tall som legges fram fredag morgen.

Nera leverte tall før børsen åpnet, bunnlinjen var skuffende mens omsetningen var høyere enn ventet. Selskapet ga et optimistisk bilde av markedsutviklingen. Aksjen ble handlet ned store deler av dagen, men klarte å vippe over i pluss helt på tampen og ente til slutt opp 1,1 prosent.

Flere av it-aksjene hadde også positiv utvikling, blant dem var Tandberg som steg 2 prosent etter at iMarkedet skrev at Ciscos toppsjef John Chambers viste til Tandberg-utstyr i en produktdemonstrasjon.

Søkemotorselskapet Fast falt 8 prosent i går etter skuffende kvartalstall men hentet seg litt inn igjen i dag og steg 3,1 prosent.

Andre tungvektere som bidro til oppgangen var DnB NOR, Norske Skog, Orkla og Stolt Nielsen med oppgang på mellom 0,6 og 3,1 prosent.

Seismikkselskapet TGS Nopec var blant dagens store tapere med et fall på 4,3 prosent etter kvartalstall som lå under forventningene, guidingen for 2004 skal også ha vært skuffende i forhold til analytikernes estimater.

Det ble handlet aksjer og grunnfondsbevis for 4,7 milliarder kroner. Størst omsetning var det i Norsk Hydro, Telenor og Statoil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere