RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nok en børsrekord

Sist oppdatert:
Tross svekkede oljepriser endte Oslo Børs på en ny toppnotering i dag.

Etter en sterk start på dagen falt hovedindeksen tilbake tidlig på ettermiddagen, men svingte opp igjen og endte på 282,55, en oppgang på 0,46 prosent. 70 selskaper falt i kurs, mens 64 gikk opp.

Prisfall på olje
Oljeaksjene har styrket seg kraftig i kjølvannet av den siste tidens oljeprisøkninger. I går falt oljeprisen med over to dollar fatet, og børsdagen endte i rødt for de fleste oljeselskapene. Statoil og Hydro falt med henholdsvis 0,38 og 0,08 prosent.

Kinesiske myndigheter kommenterte i dag at veksten i oljeforbruket ser ut til å flate ut i forhold til i 2004. Mens forbruksveksten var 15,8 prosent i 2004, ventes veksten ifølge DnB NOR Markets å ende på mellom seks og åtte prosent i inneværende år.

Nordic Semiconductor drar fra
Radiobrikkeselskapet Nordic Semiconductor inngikk i dag en omfattende leveranseavtale med en ledende leverandører av sportsutstyr.

- Avtalen innebærer et gjennombrudd for Nordic Semiconductor innenfor segmentet intelligent sportsutstyr. Dette er et segment Nordic har hatt stor tro på og som vil bli viktig fremover, skriver selskapet i en børsmelding.

Nordic Semiconductor endte som dagens klare børsvinner, med en kursoppgang på hele 24,07 prosent.

Også Jinhui Shipping gjorde det sterkt, etter at DnB NOR Markets i dag gikk ut med en kjøpsanbefaling på aksjen. Aksjen endte med en oppgang på 9,66 prosent til 26,10 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere