RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nok en nedtursdag på Wall Street

Et større fall enn ventet i konsumertilliten ga investorene unnskyldning for å selge unna stort på New York-børsen tirsdag. Samtlige hovedindekser falt.

Et større fall enn ventet i konsumertilliten (‘consumer confidence’) førte til moderat nedtur for de fleste aksjer tirsdag.

Indeksen falt i februar til 87,3 mot 96,4 måneden før. Wall Street-analytikere hadde tippet at tallet skulle ligge mellom 92 og 93.

Kombinert med en frykt for overopphetede aksjepriser og bekymring for takten i den økonomiske veksten førte det tirsdag til fortsatt storsalg, for femte dag på rad.

Enkelte analytikere kaller tendensen nå for en ’korrigering av markedet’, melder nyhetsbyrået AP.

En slik korreksjon snur i så fall fullstendig opp-ned på trenden som har vært gjeldene siden i fjor vår. Økonomer ser imidlertid korrigeringer som en viktig del av markedsmekanismene, fordi de sikrer at aksjeprisene ikke blir blåst opp.

- Vi har ikke hatt en betydningsfull korrigering siden mars i fjor, sier Matt Kelmon ved Kelmoore Strategy Funds til Ap.

- Det er smertefullt nå, men veldig, veldig sunt, trøster han, og legger til at korreksjonen kan bli relativt kortvarig, med hovedindeksene oppe på årets toppnoteringer allerede neste måned.

Konsumertilliten er hovedsakelig et symptom på en generell bekymring hos konsumenter og investorer, mener Hugh Johnson ved First Albany Corp.

- Rapporten forteller investorer at det er noe grunn til bekymring omkring økonomi og inntjening, og derfor gir den grunn til engstelse for verdisetting.

Dow Jones-indeksen tapte seg 43,25, eller 0,4 prosent, og endte på 10.566,37. Standard & Poor's 500-indeks dalte 1,90, eller 0,2 prosent, til 1139,09, mens teknologitunge Nasdaq var ned 2,08, eller 0,1 prosent, og endte dagen på 2.005,44. Nasdaq har bortimot slettet hele sin oppgang fra nyttår den siste uka.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere