RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokia og Opera knytter vennskapsbånd

Den finske mobilgiganten forlenger en avtale med norske Opera. Det gir kurshopp for von Tetzchner og resten av nettleserutviklerne.

Det skriver Dn.no.

Nokia melder at de forlenger avtalen med norske Opera Software, og selv om ikke avtalen garanterer at finnene kommer til å bruke nordmennenes nettleser i sine mobiler, gjør Opera-aksjen et kraftig hopp på Oslo Børs.

Klokken elleve er aksjen opp nesten 11 prosent til 9,70 kroner.

Det har tidligere vært spekulert i at Nokia vil satse på sin egen nettleserteknologi, og finnene har satt inn større ressurser på å utvikle sin egen browser.

- Vi har ingen garantier for at Nokia bruker oss, men det ligger jo i kortene at etter en slik avtale vil Opera-nettleseren blir integrert i ulike Nokia-modeller i 2005, sier finansdirektør Christian Jebsen.

I fjor var Operas teknologi lagt inn på seks Nokia-modeller. I år er ingen av Nokias nye modeller så langt lansert med Operas nettleser, ifølge Dn.no.

På Cebit-messen i år kunne finansdirektør Jebsen og resten av Opera-gjengen vise fram sin nye versjon av den mobile nettleseren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere