RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nokia-telefoner eksploderer i mange land

Sist oppdatert:
Det er ikke bare i Norge at mobiltelefoner eksploderer. Også i Nederland, Belgia og Hong Kong har Nokia-telefoner gått i luften.

Nokia har ingen oversikt over hvor mange tilfeller det er snakk om.

En Nokia 3310 eksploderte i november 2002 i Norge. Nokia forklarte eksplosjonen med at mobilen hadde et batteri som ikke stammet fra mobilprodusenten, skriver Forbruker-rapporten.

Den nederlandske versjonen av Forbruker-rapporten har registrert tilfeller både i Nederland, Belgia og Hong Kong. En belgisk mobilbruker skal i april ha havnet på sykehus etter en slik eksplosjon. Mannen insisterer på at Nokia-mobilen hadde originalt batteri, og fortalte at telefonen tidligere hadde vært inne på reperasjon fordi det var noe galt med den.

Nokia forlangte etter eksplosjonen i Belgia å få se mobiltelefonen. Nokia ga tilbakemelding om at batteriet ikke var originalt og derfor uten garanti.

Ifølge Nilla Peterson, Nokias informasjonsansvarlig i Skandinavia, har selskapet registrert enda et tilfelle der en mobil eksploderte i Norge. Peterson sier de totalt har sett to-tre tilfeller av det i Skandinavia.

Peterson sier Nokia kun tar ansvar dersom batteriet er deres, og anbefaler kunder å bruke deres batterier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere