RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordby gikk av i protest

I helgen trakk mangeårig leder i Aftenpostens Grafiske Klubb, Gunnar Nordby, seg. Kritikken fra nestlederen ble for mye for den markante klubblederen.

I forkant av årsmøtet i den mektige Aftenposten Grafiske Klubb (AGK) truet Gunnar Nordby med å trekke seg som leder etter 25 år, dersom ikke nestleder Steinar Jensen gikk av, skriver Kampanje.

Det skjedde ikke, og dermed er Nordbys tid som mektig fagforeningsleder over.

En del av konflikten dreier seg om at Nordby ønsket at Schibsted Trykk, der nesteleder Jensen jobber, ikke lenger skal være en del av AGK, men det som fikk begeret til å renne over var den knallharde kritikken fra Jensen i årsberetningen til AGK.

- Jeg ville dele klubben mellom de som jobber i trykkeriet og resten. Så kom en beretning som var veldig personlig mot meg. Han gikk langtlangt og lenger enn langt, sier Nordby til Aftenposten.

Nordby fikk ikke med seg årsmøtet lørdag på at kritikken mot ham i årsberetningen skulle fjernes, og valgte derfor å trekke seg.

Nordby har vært en omstridt leder og har i mange år kjempet for den såkalte filmsatsparagrafen, som sier at teknikk for moderne avisproduksjon bare skal være tilgjengelig for typografer.

Nyvalgt leder i AGK Terje Johansen sier til Aftenposten at det er helt klart at Schibsted Trykk fortsatt skal være en del av AGK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere