RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordea med gebyr-sjokk

Gamle tyske pfenning-mynter erstattes og smeltes om til euro
Gamle tyske pfenning-mynter erstattes og smeltes om til euro
Sist oppdatert:
Lånegebyret i Nordea øker med opptil 75 prosent for 50.000 personkunder - kun fordi banken vil tjene mer, mener Forbrukerrådet.

– Den økningen er jo helt utrolig. Det går ikke an å forsvare en økning i gebyret på 75 prosent, sier økonomisk rådgiver Lasse Billington i Forbrukerrådet til Dagens Næringsliv.

Han viser til at Nordea ikke har fått høyere kostnader ved å fakturere eller inndrive terminbeløpet, som eventuelt kunne begrunnet økningen.

Ingen andre storbanker har gjort noe med termingebyret siden Norges Bank kuttet renten for siste gang for to måneder siden.

En av Nordens fremste bankeksperter, finansanalytiker Sigmund Håland i ABG Sundal Collier, viser til at bankenes rentemarginer presses av rentefallet og at de må ta det igjen det tapte på andre områder.

Nordea-kunder får en gebyrøkning på mellom fem og femten kroner på hver termininnebetaling bekrefter Magne Morken, ansvarlig for Nordeas forretningsutvikling i personkundemarkedet.

Leder av Fellesforbundet og leder av renteaksjonen i 2000, Egil Mongstad, mener Nordea ikke forstår sitt eget beste.

- Jeg tror ikke at Nordea har skjønt tegningen her i forhold til hvilken rolle personkundene kommer til å spille i fremtiden. De har lagt seg ut på den gale siden når det gjelder gebyrer, sier Mongstad til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere