RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nordea selger eiendommer

Nordea har nå solgt de fleste av sine eiendommer i Norge, etter at selskapet undertegnet en avtale om salg og delvis tilbakeleie av 97 eiendommer i Finland, Norge og Sverige.

Eiendommene omfatter hovedsakelig større regionkontorer og tradisjonelle bankkontorer som Nordea holder til i, totalt rundt 300.000 kvm.

Transaksjonen omfatter leieavtaler med tre til ti års varighet.

Fortsatt sitter selskapet igjen med lokalene på Majorstuen i Oslo, der hovedkontoret lå tidligere. Også i Helsinki og Stockholm sitter selskapet igjen med hovedkontor-lokalene.

Salget ventes å være sluttført før årsslutt og vil bety et netto tap på rundt 35 millioner euro.

Etter dagens salg til IXIS AEW Europe vil Nordeas eiendomsporteføljeomfatte sentrale forretningseiendommer i Finland, Norge og Sverige på tilsammen rundt 190.000 kvm. Nordea er i gang med å selge disse eiendommene, og salget ventes sluttført i løpet av første kvartal 2004. Den bokførte verdien av disse eiendommene er rundt 450 millioner euro.

I tillegg har Nordea en restportefølje som hovedsakelig består av finske eiendommer som også er til salgs. Den bokførte verdien av denne porteføljen er noe over 200 millioner euro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere